Sumak 50g
Popis
Sytě tmavě červená barva krásně vypadá třeba na salátu nebo vynikne na talíři s hummusem. Tohle koření je hrubý prášek umletý z plodových palic škumpy koželužské.
Dodá každému jídlu svěžest a navíc krásně vypadá.
Kyselá chuť sumacu se hodí třeba k tučnějším druhům masa, ale můžete ho směle použít do grilovacích marinád nebo na pečené kuře či rybu. Oživí i chuť pečené zeleniny, zkuste jím posypat například květák nebo lilek. Velmi efektně ozdobí i dochutí cizrnový hummus, ale i jiné dipy a pomazánky. Zkuste přidat špetku sumacu do zálivky na salát. Naším tipem je posypat bloček sýru feta troškou sumacu a pokapat olivovým olejem. To pak podávejte s nakrájenými rajčaty a černými olivami jako studený předkrm.
Perfektní chuťovkou je marinovaná červená cibule dochucená sumacem. Vynikající do burgerů, tacos, na chleba s pomazánkou nebo tuhle cibuli vmíchejte do salátu. Co třeba osvěžující salát z vodního melounu, salátové okurky, máty a fety? Tam tahle zářivě růžová cibule zazáří!
Zeně původu Egypt
Hmotnost 50g
Hmotnost | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.