Co je lufa a proč je jednoduché si ji zamilovat?

Chcete si dopřát dokonalou očistu Vašeho těla a zároveň probudit Vaše smysly během relaxační masáže? Nechte se hýčkat v tom pravém slova smyslu a přizvěte ke svým oblíbeným výrobkům přírodní egyptskou lufu, která už několik let patří k vyhledávaným produktům. Jakmile ji jednou vyzkoušíte na vlastní kůži, stane se Vaší srdeční záležitostí.

Co je lufa?

Lufa pochází z rodu tropických popínavých rostlin z čeledi tykvovité. Jedná se tedy o rostlinu, kterou můžete znát pod názvem Lufa Cylindrica. Zajímavá je nejen svým pojmenováním, ale také vzhledem, který nápadně připomíná okurku.

přírodní-lufa-mala-shams

Jak se lufa zpracovává?

Produkty z lufy se vyrábí pomocí zralých plodů, které se ponoří do nádoby s proudící vodou. Jakmile jsou plody porušeny, získávají se z ní semena a další měkké části. Pevná část plodu se po pečlivém usušení a očištění využívá pro výrobu produktů (přírodní mycí houby, rukavice,...). Lufa je zpočátku na dotek poměrně hrubá, při kontaktu s vodou ale nádherně změkne. 

Proč si lufu zamilujete?

Přírodní lufu si oblíbíte při každodenní koupeli. Vždy se postará o to, aby Vaše tělo i pleť byly na dotek hebké a jemné. Z pokožky šetrně odstraní odumřelé kožní buňky a díky tomu, že jí příjemně prokrví, získá mladistvý a svěží vzhled. Přírodní lufa je skvělý pomocník také tehdy, kdy chcete své pokožce dopřát jemný peeling nebo se poprat s celulitidou. Je totiž proslulá také svými proticelulitídové účinky. Přírodní egyptská lufa si dokáže hravě poradit rovněž s problematickou pletí se sklonem k akné. Občasná a přitom jemná masáž pleť prokrví a zbaví veškerých nečistot, čímž dojde ke zmínění problémů s pletí. 

Egyptská lufa ale funguje skvěle také jako pemza, která zjemní drsnou pokožku na chodidlech. S pravidelným používáním lufy docílíte jemných a krásných chodidel. Lufu ocení také lidé, kteří bojují s bolestmi svalů a kloubů, jež jsou důsledkem revmatismu. 

Praktický pomocník i dekorativní doplněk

Přírodní lufa nalezne ve vašem životě bohaté uplatnění. Oceníte ji nejen při peelingu, masáži, ale také během návštěvy sauny. Masážní lufa Vás dokáže doprovázet světem relaxace i odpočinku, zrovna tak zastávat roli dekorativního doplňku ve Vaší koupelně.